Mat4life

Healthy recipesHavregrøt med kiwi // deilig fruktfat med mye forskjellige typer frukter // nystekte knekkebrød med godt pålegg + ett glass ferskpresset juice // Deilige havrepannekaker toppet cottage cheese // Skyr, og gode havrepannekaker med deilig frukt //  bringebær og blåbær toppet med cottage cheese // Sunne pannekaker med sukrin // alt av frukt kuttet opp, og toppet med en desj vaniljekesam 

Vil dere ha mer mat-tips?

5 gode lunsjtips

Jeg tenkte jeg skulle vise dere mine 5 lunsjtips - disse måltidene er faktisk de beste du kan få til lunsj, etter min mening. Dette er da sunne lunsjtips, ettersom jeg elsker å være sunn. Det å føle seg frisk og rask, og tillegg helt fantastisk er bare så utrolig godt. Jeg blir hvertfall veldig glad etter jeg har spist dette her. Ingenting er som å spise sunt og godt, enn bare junkfood og føle seg tung og slapp - slik føler jeg meg etter en god dose med junkfood hvertfall. Sånn er jeg, hva med dere?

Havrepannekaker
Dette her er noe jeg lager ofte, det er bare så utrolig godt. Havrepannekaker er veldig sunt og godt, ikke minst. Oppskrifter finner du som regel overalt, vet om mange andre blogger som har lagt ut sine forskjellige oppskrifter på havrepannekaker. Det er også veldig godt å toppe disse havrepannekakene med noe, og da kan det være som foreksempel cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, eller masse digg frukt - bringebær, blåbær og kiwi, det er mine favoritter når det gjelder toppingen.

Havregraut
Dette spiser jeg som regel til frukost, men fungerer også som ett godt lunsj måltid. Havregraut er noe jeg alltid har likt - det er ikke vanskelig å lage og smaker utrolig godt. Når jeg lager havregraut tar jeg bare så mye gryn jeg vil ha, så tilpasser jeg det med vatn og koker det i 2-3minutter, før det er klart. Du kan foreksempel toppe havregrauten med ulike typer frukt eller kanel og sukrin. lovelove 

Fruktskål 
Ah, som dere kanskje vet er jeg veeldig svak for frukt, men det er vel bare bra? Frukt er jo sunt og godt for kroppen. Her er ett måltid jeg spiser veldig ofte, nettopp fordi det er så utrolig godt. Jeg bare kutter opp forskjelig frukt, som eple, kiwi, mango, druer og alt du har lyst på rett og slett. Tilslutt topper du det hele med en god desj vaniljekesam. Smaker himmelsk ♥

Nystekte knekkebrød
Heimelaga knekkebrød er det beste som finnes av knekkebrød og andre typer brødvare. Nystekte knekkebrød og mye godt pålegg, er utrolig godt. Du kan selvfølgelig ta på alt av pålegg du vil ha, noen tips er eggerøre, omelett, ulike oster osv. Dette her er noe som fungerer til skolematpakken også, prøv det en gang og du gleder deg til lunsjen i skoletiden. Det gjør hvertfall jeg ♥

Hva liker du til lunsj?

hvordan lage lavkarbo is

Her kommer det steg for steg, for hvordan du kan lage sunn is. Denne er faktisk mye bedre enn vanlig is, etter min mening. Den smaker himmelsk, og passer meget godt for alle, både for de som har lavkarbo kosthold eller ikke. 


1. Det du trenger er 2 ss steviosa/ 3-4 ss sukrin, 3 dl fløte og 3 eggeplommer. 

2. Så tar du sukrin/steviosaen og eggeplommene opp i en bolle.
3. Så visper du til en tykk masse. Så må du også vispe fløten i en annen bolle. 
4. Når fløten er stivpisket og blitt til krem, heller du den tykke massen i kremen, bland godt sammen.
5. Så tar du isen oppi to bokser, enten det er en isboks eller lignende. Fryses så i 3 timer. SÅ NYT. Smaker veldig godt med varme bringebær/bjørnebær til. Hiv innpå, og spis med god samvittighet. Har du laget hjemmelaget is før?

breakfast ala sharm el sheikh

Så deilig det er å være her nede, helt hærlig rett og slett. Eneste negative er at det egentlig bare har vært overskyet, men været må blir bedre *krysser fingrene*. Mandag er alltid en ny start på uken, så vi har starta den nye uken med en god styrkeøkt og en liten løpetur på stranden før frukost. Må bare fortelle at frukosten er her dødsgod, mye å velge mellom, både sunt og usunt. Her har det gått som regel i omelett, skinke, eggrøre og mye annet godt.  Liker dere god feriefrukost?

boller og brusSøndaga er gullverdt! Herlig med ein full avslappings dag, og bare kos med kjæresten. Eg og kjæresten har laga skillingsboller idag, nomnom. Nå har vi akkuratt lagt oss tilrette i senga med mat og film. Ein totalt avslappings dag, før mandag og ei ny skuleveke tar til. Liker du skillingsboller?

Proteinsmoothie1. Ta bær og jordbær i ein miksar.
2. Ta tre egg, og fjern eggeplomma, slik at det berre er eggekvite igjen og hell det oppi miksaren.
3. Ta melk oppi miksaren.
4. Bland alt sammen. 
5. Tilslutt har du fått ein good og sunn proteinsmoothie.

Pleier du å lage proteinsmoothie?

Pancakes♥ pancakes - food - mat - yummy - kvelds - vatn - stapp - mett ♥

Liker du pannekaker?

Mandagsmorgen

God morgen alle sammen ♥ Vill ikkje sei at eg har hatt en såå god morgen.. Våkna opp idag med enda verre forkjølelse, rennande nase og knall røde auge. Så har blitt heime frå skulen, orka ikkje tanken på å sitte på skulen og føle meg heilt elendig. Så nå har eg laga meg litt frukost -  heimelaga knekkebrød, omelett og proteinshake. Resten av dagen går til å slappe av, kose meg med frustrerte fruer serier og så satser eg på at eg blir frisk så fort så mulig.Har du hatt en fin morgen?

CHOCOLATE

Nå er eg endelig komt ned igjen, etter ein ganske så kjekk ut. Heile går var det strålandes fint vær, men ganske så kjipt å våkne til pissvær i dag.. Heilt forferdelig å gå ned igjen - vått og kaldt. Vart heilt klissblaut og gjennomvåt frå topp til tå. Så nå har eg akkuratt tatt meg ein lang dusj og endelig fått varmen tilbake. Som belønning sitter eg og koser meg med ein veldig god og sunn sjokolade. Litt kverdagsluksus må ein ha!

TacokosFor ein herlig dag dette har vert! Har sola oss masse, bada i sjøen og kosa oss masse! Har vert strålande veir i heile dag og gjett om det var på tide med litt sol. Nå har eg, Tommy og mine kjære tvilingsøstre akkuratt ete god taco ute på verandaen. Så koslig ♥ Nå skal vi straks ut å sjå på solnedgangen, snakk om ein perfekt dag! Håper alle har hatt ein like fin dag som meg. 

Ka har du gjort idag?

 

Søndagsfrukost

God morgen alle sammen ♥ Eg har allerede vert oppe ein stund, og fått gjennomført dagens treningsøkt. 10 korte kilometer langs veien, etterfulgt av styrke og ein varm dusj. For øyeblikket sitter eg å ete ein veldig sein, men god frukost. Lagde meg nemlig ein sunn pizza igår kveld, og gjett om den smakte godt. Planane for resten av dagen er ikkje store, nå snart får vi besøk av søskenbarnet mitt og kjæresten, så skal vi grille og kose oss seinare idag. 

Dine planer for søndagen?

Rolig dag

Idag har eg fri fra jobb. Eg har også planer om å ha treningsfri dag idag, ettersom eg ikkje har hatt det på 9 dager. Så dette kjem til å bli ein rolig dag med andre ord. Den har allerede starta bra, med ei deilig skål med havregraut og kanel. Eg har også fått sove lenge, noke som tyder på at eg fremdeles sitter i kosebuksa. Livet er hærlig ♥ 

Har du planer for idag?

KyllingsalatDagens kvelds består av kyllingsalat. Namnam, det er jo så utrulig godt ♥ Idag har eg ikkje gjort stort masse. Det er jo søndag, noke som betyr slææcking på høgt nivå. Men eg har som vanlig fått gjennomført ei god løpeøkt og styrkeøvelser etterpå.

Ka har du gjort på idag?

Vafler


Namnam. 

Liker du vafler? 

Breakfast

Nå har vi akkuratt ete frukost, knekkebrød med masse godt pålegg på. Namnam ♥ Eg har også blitt ferdig med dagens treningsøkt, 10 kilometer etterfulgt av litt lett styrke. Seinare idag skal vi lage oss smoothie, sidan det er så utrulig godt! Så skal vi berre slappe av og kose oss, og så ikveld turer eg heim.

Dine torsdagsplaner?

 

Smoothie


Dagen idag har ikkje gått til noke stort. Er fremdeles hos verdens beste, og skal vere her nokre dager til. Idag har vi har sove lenge igjen, og slappa av. Ha-ha! Slik blir det når det er ferie, blir så lat. Uansett, så har vi ivertfall laga oss smoothie og sett på film. Kosedag med andre ord ♥  Håper det går greit at eg legge ut litt iphonebilder, ettersom eg ikkje har gidda å tatt med meg kameraet. Er jo dårlig kvalitet, men rekna med at dåke heller vil ha bilder enn ingen bilder? 

Ka har du gjort idag?

Sjokoladefondant

Sidan det ikkje vart til at eg baka igår, fordi dagen berre raste forbi, så gjor eg det heller idag. Baka ei oppskrift som eg fant i boka til fotballfrue, og har berre to ord som beskriver det heile: FANTASTISK GOD! Det er sånn sjokoladefondant med deilig flytande sjokolade inni. Yummy, yummy ♥ På oppskrifta var det også med ein kokoskrem, men sidan eg ikkje er noke særlig glad i kokos, droppa eg det. I tillegg er det sunt, vertfall for meg sidan eg ikkje ete karbohydrater, og så smaker det jo berre heilt himmelsk.

Baker du?

Fredagskos

Idag er det siste dag her på østlandet. Har vert supert, men været kunne vert mykje bedre. Har bare regna, regna og REGNA, så lei. Vertfall, så er det heimover til vestlandet imårra tidlig, så er vi heime rundt fire-fem tida imårra ettermiddag. Nå har mi kjære mamma laga heimelaga pizza, som vi skal kose oss med når den er ferdig steikt i omnen. Vi snakkast då eg kommer heim igjen - hadebra så lenge♥

Liker du pizza?

Sommerkos

Når man har jorbær så er det virkelig sommer! Sjølv om ikkje været her heilt er på topp, så får man ivertfall sommerfølelse. Nå har vi akkurat ete oss gode og mette på jorbær og skillingsboller, kjempe godt. Så nå om litt skal eg få med meg verdens beste kjæreste ut på ein aldri så liten løpetur. Spreke, ja?


Får du sommerfølelse av å ete jorbær?

Smoothie oppskrift

Då tenkte eg å dele mi oppskrift på korleis eg lager smoothien min. Det er veldig enkelt og lett å lage smoothie. Det einaste du trenger er en mikser, creme fraice og bær. Dei fleste bruker yughurt, men det er ikkje særlig sunt. Derfor bruker eg creme fraice, noko som fører til en litt annerledes smak, men en veldig god smak etter min meining.

1. Det første du gjer er å finne fram mikseren, creme fraice og bringebæra
2. Så tar du ca 2 spiseskjeer med creme fraice
3. Ta en hand full av bringebær og heller det sammen med creme fraice
4. Skru på mikseren og miks det sammen, du kan også ta meir bringebær og cremefraice i etterkvert som det blir hakka (det gjorde eg)
5. Så er det ferdig å bare til å ta det oppi ett glas
 Håper det smaker ♥