Trening

Go hard.. or go home

Da er det mandag igjen og en helt ny uke. Forskjellen med denne uken iforhold til alle dei andre ukene som nå er bak oss, er at denne uken er den uken vi får sommerferie. Ah, som jeg gleder meg. Hehe, men nå må jeg gi meg med å snakke om det, dere er vell så lei av å høre sommerferie, sommerferie hele tiden eller kanskje ikke? Siden alle gleder seg sånn? :D iiik ♥


Nest siste uke før skoleslutt er lagt bak oss, og jeg kan med handen på hjertet si at det var en helt fantastisk treningsuke. Alt gikk så bra, motivasjonen var på topp hver dag og jeg har kun gjennomført morgenøkter, samt fått tid til treningsøkt nummer 2 for dagen. Så for å si det sånn så har jeg hatt 10 treningsøkter på 7 dager, noe som ikke er gale! Alt blir så mye lettere når det er lyst, og jeg kan løpe klokken 6 menst morgensolen står opp på himmelen. Finnes jo ikke bedre økter enn de, gleder meg til mange sånne økter i hele sommer! 

Som dere ser på treningsplanen min over, har jeg trent utrolig mye uken som gikk, men det er rett og slett fordi jeg har hatt så mye energi på lager og jeg har bare følt at jeg har måtte få det ut. Så både lørdag og søndag unte jeg meg to treningsfrie dager, for å lade opp til neste ukens utfordringer. En virkelig digg og good uke med mye trening, satser på at desse siste dagene igjen nå før syden blir like aktive som de som har vært. GO HARD OR GO HOME, just do it wtf. Trener dere eller ikke?

Mandags inspo

Mandag betyr ny treningsuke! Elsker alltid å starte mandagen med en bra treningsøkt. Selv om jeg hadde tenkt på fri idag etter den lange løpeturen igår, så klarte jeg ikke å la være. Selv om bena føltes helt stive og tunge, hjalp det faktisk utrolig nok med en treningsøkt. Ble 10 kilometer med løping og styrke etterpå, så imorgen tror jeg at jeg ikke kommer til å klare å gå - har allerede gangsperr nå :O 


Er noe med mandagen at jeg føler jeg bare må trene, er ikke så gale om det hadde vært en tirsdag eller onsdag. Men mandagen, DA må jeg bare trene, for å få i gang uken. Så imorgen og onsdag tar jeg meg to velfortjente fridager fra alt som heter trening. Da er planen å bare kose seg sammen med kjæresten og bare nyte at det er fri fra skolen på en onsdag, lenge leve 1.mai ♥


Dagen idag har gått fort. Jeg fikk faktisk sovet helt til klokken var litt over halv åtte, utrolig deilig. Begynte på utplasseringen klokken ni, og idag var det siste dagen min der på som utplassering for dette skoleåret. Utrolig deilig å være ferdig med utplasseringstiden, og jøye meg så fint det har gått - har lært så utrolig mye ♥  Har dere hatt en fin mandag?

Treningsuke gjennomført


Her er min oversikt over hvordan jeg har trent denne uken. Er faktisk helt sjokket over hvordan jeg har fått tid til alt dette her, har jo gått veldig mye tid til trening denne uken. Men er faktisk litt stolt over meg selv, over hvor mye jeg har gjort denne uken og hvor mye jeg har trent. Har løpt hele 71 kilometer, noe som er veldig langt. Husker ikke sist gang jeg løpte så mye på en uke, så denne uken her, har jeg virkelig slått til. Elsker å se hvordan jeg utvikler meg, både med løpingen og hvor mye jeg orker. Det gir så mye motivasjon ♥Som dere ser har jeg løpt halvmaraton idag. Hadde ikke planer om det i det hele tatt, men det er slik jeg liker det. Når eg løper halvmaraton, som jeg har gjort tre ganger nå på ett skuleår, liker jeg å ta det på sparket. Tenker ikke før at den dagen der skal jeg løpe halvmaraton, det finner jeg ut at jeg skal gjøre under økten. Det er da jeg merker hvor mye jeg vil løpe. Så dagen idag var en slik dag, hvor jeg følte jeg bare kunne forsette å løpe og løpe. Så fantastisk deilig å tenke på at jeg har løpt hele 21 + + kilometer idag!

Tar hvertfall en velfortjent fridag imorgen, kjenner jeg trenger det etter denne aktive uken. Kjenner det både i ben og legger etter den lange økten idag, tror jeg kommer til å være stiv som en stokk imorgen! Men den tid, den sorg, er det ikke det dem sier? Men ingen følelse er bedre enn å kjenne at en faktisk har gjort noe, det er verdens beste følelse i hele verden. Men skal si jeg gleder meg til å ha en restitusjons dag imorgen, det trenger jeg virkelig! Hvordan har dere vært med treningen denne uken?

Herlig treningsuke

På mandag som var tenkte jeg at denne uken skulle jeg virkelig kjøre meg selv og ha en fantastisk god treningsuke, og det har jeg jammen meg hatt. Dette her har vært en helt fantastisk treningsuke, jeg har ikke hatt en treningsfri dag, nettopp fordi jeg ikke trengte det denne uken. Det føles så fantastisk, er så utrolig gøy å bare gjøre det man vil og ha det så gøy så mulig. Det er nettopp det jeg vil med treningen, jeg vil at det skal være gøy, og det har det så til de grader vært denne uken. Trening er min lidenskap, og jeg elsker det ♥

Noen lurer på hvor jeg faktisk får motivasjonen min ifrå, men det med motivasjonen har egentlig ikke vært noe problem for meg. Har trent regelmessig i snart over 3 år, så dette her er blitt en stor vane for meg. Uten trening i hverdagen vet jeg faktisk ikke hvordan jeg hadde vært både fysisk og psykisk. Trening gir ikke bare etter fysisk, men har også mye med det psykiske å gjøre. På mine mange løpeturer, tenker jeg på alt ifrå himmel til jord, jeg tror det er nettopp derfor jeg er blitt sånn som jeg er idag. Jeg er full av energi dagen lang!

Men tilbake til denne uken, så har jeg løpt så mye som nesten 60 kilometer, noe som vil si så mye som 6 mil. Det er faktisk en god del, ettersom jeg også har syklet og gått en del også. Så jeg er super duper fornøgd med denne treningsuken, både på innsatsen og alt annet. Ser fram til mange slike flotte treningsuker framover, hvertfall da det nærmer seg vår og lengre dager. Har du trent i uken?

Workout done

Wæ, jeg er gal! Det er virkelig lenge siden jeg har stått opp så tidlig for å løpe 10 kilometer, har som regel stått opp i sekstiden og bare løpt 7 kilometer om morningen. Men idag tenkte jeg at det var på tide med en lang økt om morningen så da ble det det! For dere som vil vite det, stod jeg faktisk opp kvart over fem, og var klar på tredemøllen halv seks. Føler meg helt komplett nå, men samtidig veldig gal!

Men skal si at den følelsen etter en morgenøkt, for så å ha hele dagen fri fra trening, føles nesten ut som jeg har hatt treningsfri da, men samtidig som jeg egentlig ikke har hatt det. Haha, dårlig til å forklare, noen som skjønte? Hvertfall, den følelsen etter en økt er ubeskrivelig god, og med en morgenøkt dobles den følelsen, noe som er helt fantastisk. Jeg kunne personlig ikke levd uten den følelsen her, den gir meg så ufattelig mye motivasjon til hver økt. Så fra imorgen av - kjør på med morgenøkt eller en vanlig økt utoverdagen!Nå sitter jeg her med frukostbordet og har akkuratt laget meg litt frukost. Kokte meg egg idag, og lagde en god salat. Hadde så god tid, så hvorfor ikke gjøre morgenen helt komplett? Haha, vetikkehvormangegangerjegharbrukt ordet komplett nå. Så nå er det ikke så lenge til jeg blir hentet, for å dra på skolen. Helt sikker på at det kommer til å bli en flott dag idag, ettersom jeg har hatt en så strålendes morgen ♥

Ha en fin dag da dere søtinger! 

#justdoit

Hei søtinger ♥

Har alle det bra? Det har hvertfall jeg, bortsett fra at jeg har det litt travelt for tiden. Føler det er så mye jeg skal og MÅ gjøre, jeg får liksom ikke tid til alt, blir så knapp tid føler jeg. Men slik er det vell alltid starten etter en ferie, kan ikke ligge på latsiden enda vet dere. Tiden er inne for å gi en siste innspurt nå, og gjøre deres beste. Så tilbake til dagen idag, har jeg vært på skolen og vi hadde langdag, noe som ikke er noe gøy i det hele tatt. Mister jo hele ettermiddagen på grunn av skole, med tanke på at jeg må reise så langt hjem. 

Hvertfall, opp i denne travle dagen så er det alltid godt med en treningsøkt, det gjør alt mye lettere, føler meg så frisk og mye mere opplagt etterpå. Får på en måte en helt annen energi etter treningsøkten, er rett og slett helt fantastisk. Så jeg tenker å ta treningsøkten ute idag, er alltid en deilig forfriskelse, har lyst på en litt lang løpetur idag, så får se hvor mange kilometer det blir. Alltid gøy å ikke planlegge hvor mange kilometer jeg skal løpe, liker litt ikkjeplanlagte økter, det er de øktene som alltid blir de beste, etter min mening da.Senere idag skal jeg gjøre litt lekser, puh har altfor mye på skolen for tiden.. Alt er bare ett stress, lærerene må jo skjønne at de ikke kan slite oss helt ut heller da. He-hee. Så skal jeg bort til min kjære farmor å vaske der, er jo alltid torsdager jeg pleier å vaske, men siden jeg skal på skolen og rett på jobb etter det, så får jeg ikke tid til det imorgen. Har dere trent idag da?

inspiration on a monday

Da er det en ny uke, og nå som det er påskeferie er det lett å glemme treningen eller la være å trene. Men det er viktig å forsette med treningen i feriene, hvis ikke blir det så vanskelig å komme igang igjen etter mange dager fri. Såklart du kan ta noen dager fri fra treningen, hvis du skal bort, men det beste er å trene som vanlig, det synes hvertfall jeg. Jeg føler at hvis jeg ikke trener, så får jeg ikke den energien jeg føler jeg skal ha for å føle meg på topp. Det er trening som gir meg energi, rett og slett. Om jeg ikke trener så får jeg bare den dårlige energien, som gjør meg slapp og trøtt konstant. Trening betyr veldig mye for meg, jeg vet ikke hva eg skulle gjort uten.

Denne uken har jeg faktisk akkuratt fullført ukens første økt, og klokken er bare 1. Så har hele dagen framfor meg til å gjøre hva som helst, det er deilig det. Når jeg er her nede hos bestemor, har jeg som regel tre forskjellige steder jeg kan løpe, da blir det enten i skogen, lillerunden eller storerunden. Idag tok jeg storerunden, som er på omtrent 11 kilometer eller noe? Er ikke helt sikker, men tror det hvertfall. Så har jeg fått trent litt styrke på rumpe og mage. Det føles så utrolig godt! Work hard and stay strong♥


Tok bare å la med noen motivasjonsbilder til dere, så dere får litt motivasjon i ferien. Får aldri nok av slike motivasjonsbilder, gir meg bare mer og mer motivasjon. Lovelovelove ♥ Alle desse bildene finner du på weheartit, min favorittside når jeg kjeder meg. 

Har dere trent idag eller skal du?

Kosthold og trening

Her om dagen fekk jeg noen spørsmål angående kostholdet mitt hvordan jeg spiser, om jeg spiser godteri og så videre. Så istedenfor å svare i kommentarfeltet, tenkte jeg at det heller ville vært bedre om jeg svarte på desse spørsmåla på et eget innlegg. So here you go:

Hvordan forholder du deg til godteri?
Skal jeg si det mildt, så har jeg ikke spist ett eneste godteri på to år. Jeg har bare ikke hatt lyst på det før, har liksom ikke hatt behov for det. Men nå som jeg er sammen med en type som bokstavelig talt spiser godteri hele tiden, er det litt umulig å unngå å spise noe på en lørdagskveld. Så om jeg har vært flink med treningen den uken, pleier jeg å unne meg litt godteri den kvelden. Da spiser jeg som regel bare litt smågodt, ikke noe mer. Man må jo kunne unne seg noe av og til, det er det som er sunt for helsen.

Hvor ofte pleier du å spise godteri?
Jeg spiser det som regel bare i helgene, men hender at det er helger jeg ikke spiser noe som helst godteri. Det er fordi da er det så mye annet sunt som heller frister mer. Er jo heller ikke bra med for mye snop og godterier. Jeg føler meg bare som dritt og får dårlig samvittighet når jeg stapper i meg alt shit. Men som sagt hvis jeg føler jeg har hatt en bra treningsuke, kan jeg unne meg litt i ny og ne.

Hvordan pleier mengdene å vere?
Det er ikke slik at jeg bare spiser 1-2 godteri, så stopper jeg. Jeg stopper når jeg føler for det, og jeg ikke har lyst på mer. Er jo ikke hver helg jeg spiser godteri heller, så når jeg først unner meg det, kan jeg jo spise litt. 

Kunne du spist en hel skål med godterier 1 eller 2 ganger i uken?
Nei, og hvertfall ikke i uken. Jeg hadde aldri klart å spist smågodt i uken - i uken er det sunn og næringsrik mat som gjelder. Men hvis du mener i helgen, så hadde jeg kanskje klart å spist en liten skål med godteri ja, spørs hvor mye jeg vil skeie ut og om jeg i det hele tatt har lyst på godteri. Jeg propper ikke i meg godteri hvis jeg ikke føler for det, da føler jeg meg bare dårlig.

Når begynte du å trene, og er det for å komme i form eller for å få drømmekroppen?
Jeg begynte å trene så smått for tre-fire år siden, men det er desse to siste årene jeg har trent så mye. Jeg har alltid løpt en god del, først små distanser og etterhvert har jeg auket med lengre og lengre distanser. Grunnen til at jeg trener så mye, er fordi at jeg liker å vere i form. Men skal ikke legge skjul på at jeg har lyst på drømmekroppen, så jeg prøver jo å trene så godt jeg kan.

Min treningsplan


Slik ser min treningsplan ut for denne uken. Blir mye kondisjonstrening og styrke med egen kroppsvekt, men gjør ikke meg noe, ettersom det er det jeg liker best. Tror denne uken kommer til å bli like bra som forrgje uke, med tanke på trening. Merker jeg bare gleder meg til å fullføre alle desse øktene, og så tar jeg en velfortjent fridag på lørdag. Siden jeg skal vere hos tommy hele helgen, er jeg litt usikker på hvordan det blir på søndag, men noe skal jeg hvertfall få gjennomføre. Hvor mange treningsøkter har du planer om denne uken?

Min treningsuke

Slik ser min treningsplan ut for denne uken. Håper jeg får tid til å gjøre alt jeg har listet opp, for jeg tror det kommer til å bli en travel uke. Men skal ikke legge skyld på tiden, alt handler vell bare om prioriteringer, eller hva? Deilig å kunne krysse check på mandag hvertfall! Så på onsdag har jeg satt et spørsmålstegn bak, fordi jeg ikke helt vet hva den dagen bringer. En supereffektiv uke med mye trening ♥


Pleier dere å lage dere en plan for treningen?

Mening med trening

Gjennom desse siste årene, har jeg betraktelig blitt interressert i trening. Fra jeg var 13-14 år begynte jeg så smått å trene, jeg begynte å løpe ute, fra 3 til 4 kilometer tredje hver dag. Det føltest vertfall utrolig langt ut, og jeg var faktisk helt kjørt når jeg kom hjem fra løpeturen. Når jeg hadde trent en del, begynte jeg etterhvert å løpe lengre distanser. Etterhvert som jeg trente, begynte jeg å bli interressert i hva jeg spiste. Det var en periode der det faktisk gikk litt for langt når det gjaldt kostholdet, spiste ganske lite - ville ikke ha mat. Men heldigvis ordnet det seg, og jeg begynte heller å tenke på kostholdet som noe helt annet, nemlig mye protein og lite karbohydrater. 


Jeg er forsatt ganske opptatt av hva jeg spiser den dag idag, men jeg unner meg noe inniblandt, skeie ut heter det visst. Å spise sunt handler om så mye, også det å skeie ut noen ganger. Jeg løper forsatt 10 kilometer, om ikke mer noen ganger  og jeg trener som bare det. Jeg har innsett at trening utgjør en stor del av meg, det er noe jeg virkelig brenner for. Jeg elsker rett og slett å spise sunt og trene. 
Nå som jeg er blitt større, har jeg lyst til å ha en mening med treningen, så klart er jo meningen å ha sunn helse osv. Men jeg har tenkt litt, og har alltid hatt lyst til å ha en sånn kropp som alle som konkurrerer i fitness konkurranser. Vet det krever mye trening og enda mer nøyaktig mat. Men jeg har så lyst, og synes jeg bør følge det jeg vil. Man klarer det man vil klare. Såklart er jeg jo litt liten enda, men når jeg flytter til Bergen om to-tre år og har treningssenter rett utenfor leiligheten, så vet jeg at det kommer til å jobbes hardt med kroppen.

Har du noen mening med treningen?

Super effektiv onsdag

Denne onsdagen har gått i ett. Har som vanlig langdag på onsdager, og som dere vet er det døds kjedelig.. Hvertfall når man ikke kommer hjem før klokken er kvart på fem, og halve dagen er over. Jeg har hvertfall fått gjennomført en superduper effektiv treningsøkt. Løp intervaller til så mye som 11 km, så ble en svært effektiv treningsøkt, noe som jeg elsker. Er vertfall utkjørt her jeg ligger, etter to dager med tung styrke og en hard intervalløkt idag. En hærlig og effektiv onsdag, og nå er det ikke lenge til helg folkens. Lurer også på om dere vil vite hva som er mine mål for treningen, og hva jeg vil med treningen når jeg blir større? Tenker jeg kan lage ett innlegg, der jeg skriver litt om hva jeg vil med treningen, viss det er interesse for det. Skal jeg lage ett slikt innlegg?

treningsmotivasjon

Som mange flest ønsker, er det å få en fin bikini kropp til sommeren. Men det er ikke alltid like enkelt, vertfall visst du ikke har motivasjon. Så her er ett innlegg om ulike tips som skal hjelpe deg til å finne treningsmotivasjonen. 

♥Sett deg et realistisk mål for treningen
Når du begynner å trene, så sett opp mål for hva det er du vil oppnå med treningen. Det er også viktig at du setter opp et realistisk mål, et mål som du vet du klarer. Det gjør det lettere for deg og det blir gøyere å trene. 

♥Kjøp nye treningsklær
Mange liker å få nye klær, og hvorfor ikke invistere i nye treningsklær når du først handler? Med nye og fargerike treningsklær med sterke farger, blir treningen automatisk mye gøyere.

♥Finn ny trenigsmusikk
Å laste ned ny treningsmusikk gjør alltid susen på en treningsøkt. Det funker veldig bra hos meg vertfall, hver gang jeg har ny treningsmusikk på iphonen, gleder jeg meg til økten. Last ned musikk med litt fart og futt i, da blir du automatisk mer gira. 

♥Variasjon
Dette er noe av det viktigeste med treningen. Å ha varierte økter gjør at det blir mye gøyere å trene, da blir det ikke så kjedelig. Det er bra for både sjel og kropp å ha variasjon i treningen. 

♥Finn din treningsform
Vi mennesker er veldig ulike, og har mange interesser. Derfor er det viktig at du finner din egen treningsform, slik at du trives med treningen. Det kan f.eks være løping på tredemølle, fotballtrening, volleyball, styrketrening and so on. 

♥Ha en treningspartner
Å ha en treningspartner er lurt. Det gjør det lettere for deg å fullføre treningen. Da kan hun eller han du trener med, dra deg med på trening en dag der du har null motivasjon, og ikke lyst til å trene. Men du blir med, ettersom du ikke vil skuffe vennen din. 

♥Sunt kosthold
I tillegg med treningen, er et sunt kosthold veldig viktig. Kostholdet utgjør en veldig stor del av det resultatet du vil ha av treningen. Derfor er det viktig å spise sunt, friskt med mye grønnsaker og kutte ut stivelse og andre farlige karbohydrater.  

♥Nok søvn
Det er viktig å få nok søvn også. Det er ikke noe gøy å føle seg sliten og trøtt hele dagen. Så legg deg derfor tidlig dagen før, så du føler deg opplagt til neste dag og du kan gjøre ditt beste.

♥Bare gjør det. "Just do it" 
Det er mange som sier at tiden ikke strekker til å ta seg en treningsøkt. Dette er bare tull, du har 24 timer i løpet av et døgn og det er massevis av tid. Såklart kan det ikke passe alltid, men det bør ikke være en unnskyld for ikke å trene. En treningsøkt på 20-30 minutter er alt du trenger iløpet av en dag, og det er du som avgjør når du har tid til å gjennomføre den. 

♥Følelsen du får etter endt treningsøkt
Følelsen etter man har trent, er helt fantastisk god. Hvis du er i tvil om du skal trene, burde du tenke på følelsen du får etter. Den følelsen kan få deg til å gjennomføre treningsøkten, for det finnes nemlig ikke noe bedre enn den gode samvittigheten du får etter endt økt.

Har du treningsmotivasjon?

mondayfeeling
Da har jeg vært ute på løpetur. Det finnes nemlig ikke noe bedre enn å starte den nye uken slik. Treningsøkten min idag, bestod av 16 lange kilometer med løping ute langs veien, etterfulgt av litt styrke. Så deilig, etter en helg med nesten ingen trening. Så ser virkelig fram til å kunne ta meg helt ut denne uken, tenker vertfall 6 eller 7 treningsøkter. Flere som har startet mandagen slik?

6 gode tøye metoder


Pleier du å tøye ut?

Styrkeøkt

Eit av nyttårsforsetta mine, er å trene generelt meir styrke. Det vil eg fordi styrketrening er ein veldig god trening, både for å bygge opp kroppen sin og få den til å sjå ut korleis ein vil. Så dagen min idag har gått til styrketrening, og 20 min med løping. Gjorde godt for både kropp og sjel. Veit vertfall om ei som kjem til å prioritere mykje styrke framøve, det er jo så kjekt å trene med vekter og føle seg totalt utslitt etterpå. Fleire som har trent styrke idag?


morgenfrukostNå har vi nett ete ein god frukost på ein lørdagsmorgen, vi har sove lenge og gjett om det gjorde godt. Lørdagen idag går til avslappings, kos og trening. For sjølv om det er helg, fins det ikkje noke bedre å ta seg ei skikkelig treningsøkt. Så om få strakser skal eg hive på meg treningsklea og legge bak meg ein god del kilometer for dagen. Elsker den følelsen man får etter ei god treningsøkt! Hadde egentlig planer om å få med meg godguten også, men ettersom han ikkje føler seg heilt bra, tar vi det heller ein anna gang. Ønsker alle ein fin lørdag ♥

Skal du trene idag?

Treningsøkt

Ah, skal bli så utrulig godt å komme tilbake til kverdagen igjen - vanlige rutiner og kostholdsplan.  Merker at eg er ganske så rastlaus etter så mange dager med null trening og der kun avslappings har stått på planen. Vertfall, så har eg og min bedre halvdel fullført ei god treningsøkt med styrke. Styrke med vekter er jo så gøy, så tenker eg skal begynne å satse litt meir på det framover. For målet mitt er å få ein litt stramare kropp og få markerte muskler, og det får man ved hjelp av styrketrening! Liker du å trene styrke?

treningsplan gjennomførtDenne veka har eg vert veldig effektiv på treningsfronten. Likeit! Har løpt ein god del som du kanskje ser + ein god del styrke. Synst det er veldig greit, foreksempel å løpe litt ekstra masse på den eine dagen, slik at eg kan ta fri på ein dag der eg har det veldig travelt. Uansett, denne veka har eg løpt så masse som 57 kilometer, ganske fornøgd med innsatsen! Håper morradagen og den veka blir like effektiv. Har du trent denne veka?

Treningsplan for veke 46


Slik ser min treningsplan ut for denne veka. Har veldig masse på agendaen for denne veka, men det får berre gå. Har vertfall planer om å fullføre 50 kilometer med løping og styrke. Sidan kverdagen min stort sett går av til å trene, så har eg sett av helga med to daga, til full kosing med aller aller beste kjæreste. Så det betyr null trening, og kun avslappings med beste, ettersom eg ikkje har vert med han på lenge. Har du planer om å trene denne veka?

Halvmaraton


Som du kanskje ser på overskrifta, har eg gjennomført mitt første halvmaraton idag. Løpte 21 kilometer på litt under 2 tima, hadde ikkje trudd det. Hadde egentlig berre planer om å løpe dei vanlige 10 kilometera, men hadde overasskande masse energi idag, så deilig å få prøvd det å løpe halvmaraton. Kunne egentlig berre forsatt å løpe og løpe - kaldt, mørkt, hodelykt og stjerneklart. Kan det bli bedre? Veit vertfall ei som kjem til å få gangsperr i begge beina imårra!

Har du løpt halvmaraton før?

treningsplanSlik ser min treningsplan ut for denne veka. Ganske effektiv trening på ei veldig kommande travel veke. Ettersom eg har trent seks dager forgje veke, belønner eg meg med ein ekstra dag fri denne veka. Sidan dagen idag er fullpakka med jobb og utplassering, må eg ha den treningsfrie dagen idag. Gjer ikkje meg noke for å sei det sånn! Uansett, så blir det berre 40 kliometer med løping denne veka, har rett og slett ikkje tid til meir. For i helga som kjem, reiser eg og søstrene mine ein tur til Bergen til søstrene sine. Looking forward! Pleier du å lage oversikt på ka du skal trene?

Dagens treningsøkt

Så deilig det var å endelig få sove lenge, stod ikkje opp før klokka nærma seg halv 12. Anyways, dagen min idag har gått til trening og vasking. Treningsøkta mi bestod av 12 kilometer med løping, og derretter var det litt styrke som stod på planen. Så godt for både kropp og sjel. Har du trent idag?

Treningsplan veke 43


Her er treningsplanen min for dinna veka. Dei tre første dagane kjem til å bli travle, ettersom eg skal ha utplassering og jobbe i ti timar. Men har alikavell bestemt meg for at eg skal gjennomføre treningsøktene uansett, det er så uffattelig deilig etterpå. Satser på å gjennomføre litt fleire kilometer denne gongen, enn forrgje veke.
Skal du trene nokon av desse dagane?

Treningsplan veke 42


Slik ser min treningsplan ut for denne veka. Satser på å gjennomføre 48-50 kilometer med løping, og ein god del styrke + litt sykling. Så har eg planer om å ha fri både lørdag og søndag, sidan eg skal til kjæresten min denne helga. Har også tre morgentreninga, ettersom det er herlig å kunne unnagjøre treninga før man drar på skulen, og fordi eg må bruke ettermiddagen til å pugge til prøve. Pleier du å lage ein oversikt over treninga?

Gjennomført treningsøkt
Eg har allerede vert oppe eit par tima no. Vekkerklokka mi ringte 05.30, og klar for ei løpeøkt 15 minutter seinare. Vart 10 kilometer på tredemølla, såå deilig å få unnagjort det før man drar på skulen. Sitter igjen med så masse god energi og eit humør som er på topp. Nå står eg på farten for å dra på skulen, har langdag idag, så er ikkje heime før halv fem. Håper alle får ein finfin onsdag ♥

Ka skal du idag?

SøndagstreningGod morgen alle! Dagen min starta utrulig bra, med ein lang løpetur ute i frisk luft. Så herlig. Vart 10 kilometer, etterfulgt av styrke. Har vert ganske dårlig med trening denne veka, ettersom eg var sjuk dei to-tre første dagane i veka. Så denne veka har eg berre lagt tilbake 40 kliomteter alt i alt + styrkeøvelser. Så gleder meg til å komme skikkelig igang igjen denne veka som kjem. 

Kor masse har du trent denne veka?

Morgentrening

Stod opp litt over ni idag, hadde ikkje samvittighet til å ligge lenger. Etter ei treningsfri dag igår, så måtte eg opp å trene idag. Så då vart det gjennomført 10 kilometer med løping ute i frisk luft, etterfulgt av styrkeøvelser. Så deilig å bli ferdig med dagens treningsøkt før klokka er 12, så dagen kan brukast til alt anna. Nå har eg og kjæresten akkuratt ete ein god frukost og ligge for øyeblikket strak ut på sofaen og ser på tv. Planane for dagen er ikkje store, bare alt det som høyrer til ein søndag. 

Har du trent i dag?

3 favoritt øvelser

Tenkte det er på tide med litt treningstips på bloggen her. Så då tenkte eg å vise mine 3 favoritt øvelser, og som fungerer heilt supert! Desse kan du gjere heime og treng ikkje apparat for å utføre dei. Øvelsane gir deg også flatare mage, og meir magemuskla.

På den første øvelsen tar eg så mange situps som eg bare orker, som vil sei rundt 350 - 400 stykk uten pause.

På den andre øvelsen gjer eg som på bildet, tar foten og motsatt hand sammen,  menst du strekker den andre foten ut. Sånn bare forsetter du og bytter fot og motsatt hand. Denne øvelsen bruker eg å kjøre hardt, så 4x60.

Den tredje øvelsen eg gjer er "planken". Står slik så lenge eg orker, heilt strak. Pleier også å ta planken på sida og, det er nett det samme som denne berre at du står på sida (ikkje med bilde).

Har du noken favoritt øvelse? 

Trening
God morning. Hadde håpa på sol idag, men neida.. Tåke langt ned i fjella. Eg har fått gjennomført mi siste treningsøkt denne veka, 10 kilometer og styrkeøvelser etterpå. Det gjorde godt etter to treningsfrie dager. Tilsammen denne veka har eg løpt 50 kilometer, sykla 79 kilometer + styrke. Med andre ord ei veldig effektiv og bra veke.

Har du trent i veka?

18 kilometerFor ein effektiv start på dagen! Eg har slått min rekord på distance løping, og som sikkert alle veit har eg berre til vanlig løpt 12 kilometer. Men idag løpte eg så masse som 18 kilometer! Ganske deilig å tenke på at eg faktisk klarte det. Etter så mange trenigsfrie og late dager, var det på tide med ei sikkelig treningsøkt! 

Ka er det lengste du har løpt?

Deilig start på veka

For ein effektiv start på veka! Har unnagjort mi treningsøkt med løping på så mange som 12 kilometer, etterfulgt av styrkeøvelser. Alt i alt ein svært effektiv treningsøkt, som var unnagjort klokka 1. Deilig! Nå på planen står det ikkje så veldig masse, har dusja og tatt på meg koseboksa, ettersom eg bare skal kose meg inne resten av dagen. Lurer også på om eg skal prøve meg litt på bakefronten, og bake noke som eg kan ete og som er godt. Har akkuratt kjøpt fotball frues dagbok, og har lyst til å prøve ut noke av hennas oppskrifter! Boka kan du kjøpe HER, eller på dei fleste bokhandels butikkane. 

Har du trent idag?

løpetur i regnet

Hei! 

Nå er eg komt heim igjen, kom heim for ein liten time sidan. Så nå har eg pakka ut, og sitter å gomler i meg litt mat. Viktig med litt mat før ein lang løpe tur ute i ett rettere sagt drittvær. Her regner det og blese som om det skulle vert høst. Av og til så lurer eg på kor sommeren blir av?! Hater sånt vær som dette. Men grunnen for at eg må løpe ute, er fordi eg har klart å miste den dingsen man fester til seg da man skal bruke tredemølla, og uten den fungerer ikkje tredemølla i det heile tatt. Har forressten også kjøpt meg nye fine og gode løpesko, men viser dei ein anna dag!  Har du trent idag?

Effektiv morning

God morning alle! Min morning har vert svært effektiv. Eg har hatt den siste treningsøkta for denne veka, allerede då klokka var ni  heiv eg på meg treningsklea og tok meg ein aldri så liten løpetur! 12 kilometer vart det idag også, og det gjorde godt. Veit ivertfall kem som skal ha treningsfri dag imårra, etter 5 daga med 12kilometer løping kver dag + styrketrening og nokre mil på sykkelen. Har hatt en fin og effektiv treningsveke med andre ord! Alt blir så lettare då det er fint vær, enig? 

Håper alle får ein fin dag! 

Treningsplan for veke 20


Her ser dåke min treningsplan for denne veka! Det går som regel i løping, sidan foten min er bra igjen. Men må ta det ganske så rolig da, ellers så trener eg en del styrke. Og sidan det er 17.Mai på torsdag, tar eg meg fri fra trening den dagen. 

Ka trener du?

Treningsplan veke 11

Heei! Da er vi starta på ei enda ny veke. Idag har eg vert på skulen, så rett på jobb i barnehagen, derretter heim, så handball trening, heim, dusje og så om litt skal eg hoppe til køys. Der har du dagen min i ord. Travelt? Kan seie så. Denne veka blir ivertfall ikkje noke avslappandes, vi har prøver. Heile 3 prøver, en i tysk, naturfag og musikk. Great, im dead! Neida, METTE! ditta går så fint så.

Hehe,ellers så slenger eg også bare inn vekas treningsplan, satser på å fullføre den, og det kan hende eg heller løper dei 12km på fredag istedenfor på lørdag, sånn at eg har fri lørdag, men det er alt ettersom det passer meg best såklart.Natta ♥

 

Min treningsplan

Hei. Sidan det var noken som lurte på om eg kunne legge ut ein slags treningsplan over ka eg pleier å trene til dagleg, og selfølgelig kan eg det. So here you go:

Som du ser varierer eg ganske så lite med ka eg gjer når det gjelde trening. Men det er fordi eg rett og slett elsker å løpe! Du synst kanskje at eg løper litt vel masse? Men dette her er noke som fungerer godt for meg. Eg varierer litt mellom å løpe inne og ute. Når eg løper inne på tredmølla pleier eg bare å ta 10 kilometer, då pleier eg som oftast og løpe fort med ein hastighet på 13,5 km/t.  Når eg løper ute, løper eg 12 km og eg lika veldig godt å løpe i oppoverbakker. Då pleier eg å  løpe litt rolegare enn det eg gjer på tredemølla. 

Også når det gjelde styrkeøvelsane, så finne eg masse bra øvelsa på nettet, både for bein, rygg, rompe, mage og så videre. Eg har også ein fri dag, der eg ikkje gjer noke. Det er viktig å la kroppen få kvile og få restitusjonen tilbake. 

Som sagt er dette noke som fungerer veldig godt for meg, og eg har gjort dette snart i 2 år. Men er du heilt nybegynner, ville eg ikkje pressa deg sjølv med ein gong. Var ikkje sånn eg gjorde det. Eg auka tida gradvis og på kor langt eg løpte. Først var det vel 4 km,  så 8 km, 10 km og tilslutt 12 km.

Håper du likte innlegget! Vil du at eg skal begynne å legge ut treningsplana for kvar veke? Det er ikkje så mykje variasjon, men ville det vert ein ting å begynne med?  

Hadebra, snakkast ♥